2008 is the new 2007!

image151
Ta hand om er nu mitt i allt festande och raketskjutande! Ett litet nyårstips för alla er som likt mig denna gång tar det lite lungt är att checka Radioheads nyårswebcast som börjar 01:00 svensk tid. Bara att klicka här för att ta er dit.
GOTT NYTT ÅR!

Austin City Limits

Edit: Hoppas ni njöt medan ni kunde!

Bästa. Bilden. Någonsin.

image150
BAHAHAHAHA!!! Så fruktansvärt bra. Kolla bara på Sarah! Oh, det är verkligen den bästa bilden på dem tillsammans allihop någonsin! HAHAHA!! Richard... HAHAHAHA! Bilden är från tidningen SPIN som listade årets bästa album, Arcade Fire med Neon Bible kom på andra plats. Texten lyder som följer:

02
ARCADE FIRE
NEON BIBLE
On 2004's Funeral, Win Butler and his appealingly ragtag cohorts in Arcade Fire made the loss of several family members sound like the end of the world. For Neon Bible, the Canadian band's sophomore full-length, Butler turned things inside out, worrying over God and war in lushly appointed chamber-pop epics that make the end of the world resonate like a close-to-home calamity. That's not to suggest that Neon Bible, most of which was recorded in a converted church outside Montreal, forgoes the wide-angle grandeur that first endeared the band to the drama queens of Blogland. (For proof of Butler's theatrical streak, proceed directly to the organ-enriched "Intervention," which ought to earn a cease-and-desist from Andrew Lloyd Webber -- or Ian McCulloch -- any day now.) But in a year clogged with empty indie scene bombast signifying little but the increasing affordability of high-end recording gear, Arcade Fire made their histrionics say something. Something scary and terrible and uplifting, all at once. M.W.


Happy Christmas!

God jul på er alla! Lyssna mycket på Tunnels och ät sjukt mycket gott! Banta kan man alltid göra 2008.

And if the snow buries my,
my neighborhood.
And if my parents are crying
then I'll dig a tunnel
from my window to yours,
yeah a tunnel from my window to yours.


Musikbyråns topp-52

image148
Här om kvällen så listade då Musikbyrån sina favoritalbum från 2007 och på andra plats kom Arcade Fire med Neon Bible. Det får väl anses vara en helt okej placering, även om jag verkligen anser att det är det absolut bästa albumet i år. Men så har de ju också tagit med Britney Spears på sin lista och då faller ju hela deras koncept i mitt tycke så jag kan faktiskt inte ta denna lista helt på allvar. Jag menar, skulle Beiruts helt sanslöst geniala skiva vara sämre än Britneys?!?! Jag tänker inte ens kommentera det. Men här i alla fall deras lista i sin helhet:

1 Feist - The Reminder
2 Arcade Fire - Neon Bible
3 Jamie T - Panic Prevention
4 LCD Soundsystem - Sound Of Silver
5 Justice - Cross
6 Säkert! - Säkert!
7 The Hold Steady - Boys And Girls In America
8 Panda Bear - Person Pitch
9 The National - Boxer
10 Laakso - Mother, Am I Good Looking
11 Jens Lekman - Night Falls Over Kortedala
12 Pharoahe Monch - Desire
13 Familjen - Det Snurrar I Min Skalle
14 Band Of Horses - Cease to Begin
15 Jack Peñate - Matinée
16 Of Montreal - Hissing Fauna, Are You The Destroyer?
17 Rufus Wainwright - Release The Stars
18 Interpol - Our Love To Admire
19 M.I.A - Kala
20 Radiohead - In Rainbows
21 Erik Enocksson - Farväl Falkenberg
22 CocoRosie - The Adventures of Ghosthorse and Stillborn
23 Robert Wyatt - Comicopera
24 Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release
25 Animal Collective - Strawberry Jam
26 Britney Spears - Blackout
27 Aa - Gaame
28 Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank
29 Kanye West - Graduation
30 Maps - We Can Create
31 Beirut - The Flying Club Cup
32 Bloc Party - A Weekend In The City
33 Skull Defekts - Blood Spirits & Drums Are Singing
34 P J Harvey - White Chalk
35 Shout Out Louds- Our Ill Wills
36 José González - In Our Nature
37 Klaxons - Myths Of The Near Future
38 No Age - Weirdo Rippers
39 Kent - Tillbaka Till Samtiden
40 Kate Nash - Made Of Bricks
41 Florence Valentin - Pokerkväll I Vårby Gård
42 Cut City - Exit Decades
43 Björk - Volta
44 Soulsavers - It?s Not How Far You Fall, It?s How You Land
45 Tegan & Sara - The Con
46 The Pigeon Detectives - Wait For Me
47 Calvin Harris - I Created Disco
48 Keren Ann - Keren Ann
49 UGK - Underground Kingz
50 The View - Hats Of To The Buskers
51 Magik Markers - Boss
52 Stephen Marley - Mind Control


Prisad vare bloggen, bloggen lever!

image147
Där inne har det skett underbara saker tidigare, hoppas det gör det snart igen!

Bloggandet är åter igång. Filat och tänkt på den nya bloggens utformning men det kommer jag återkomma till mer när det blir dags. För att ni ska ha lite och läsa under helgen så kommer här 2 stycken artiklar om bandet vi alla älskar, Arcade Fire.
NME -> Här , MOJO -> Del 1 - Del 2

Uppdatering

image146
Framåt fredag kommer jag börja återuppväcka bloggandet igen. Håll ut, ni otåliga själar där ute!

Dementi

Hej hopp!
Tänkte bara passa på och dementera att bloggen skulle vara på väg att läggas ner. Det är INTE sant. Vad som är sant dock är att bloggen kommer med stor sannolikhet att byta skepnad och plats här så småning om. Fått så fruktansvärt många mail om att jag ska börja blogga på engelska så jag sitter och funderar på om jag ska det eller inte, får se. När jag säger att bloggen ska byta skepnad så menar jag inte att innehållet kommer förändras - nej, det kommer fortfarande vara en blogg tillägnad Arcade Fire.

Till sist så skulle jag bara vilja säga att anledningen till att det varit dåligt med inlägg på sistone är dels att jag varit så sjuk här och nu att jag har så mycket att göra. Lovar dock att blogga om något riktigt intressant dyker upp. När det gäller de där London-recensionerna så får jag väl skjuta dem på framtiden också. Någon gång ska det väl bli av.... kan väl bara nämna att det var kul att åka buss upp till Alexandra Palace med underbara Sarah och Kelly Pratt!

10 måsteskivor från 2007

image145
Ska försöka ta tag i London-besöket nästa vecka när jag förhoppningsvis är pigg och kry igen. Tills dess så kan jag väl passa på och uppfylla någons önskan om att lista mina favoritskivor i år. Sådana här listor är livsfarliga att göra då man garanterat blir idiotförklarad varför man inte listat en specifik skiva. Men detta är min lista och jag kan inte välja skivor utefter hur andra tycker. Med detta sagt så kör vi.

1. Neon Bible - Arcade Fire
Ett inte helt otippat beslut kanske men jag har verkligen inte njutit av någon platta rakt igenom i år som jag gjort med Neon Bible. Magnifik uppföljare till Funeral. De överträffade till och med mina skyhöga förväntningar.

2. Boxer - The National
Extremt nära att att välja detta mästerverk som min absoluta favoritskiva men de i mitt tycke något svagare slutlåterna på den gör att den hamnar på andra plats. Start A War är dock en av årets riktiga höjdarlåtar!

3. The Flying Club Cup - Beirut
Zach Condon är ett geni och det avspeglas sannerligen på denna skiva. Från den balkaninspererande Gulag Orkestar tog de riktning på Frankrike denna gång och lyckades sannerligen även denna gång fånga den sinnesstämningen.

4. The Stage Names - Okkervil River
När Will Sheff sjunger ut från sitt hjärta är det som att träffas av en våg av känslor. Hans unika röst uppbackat av bandets underbara melodier får mig på fall.

5. Fur And Gold - Bat For Lashes
Utan tvivel årets överraskning för min del! Natasha Khan är för att uttrycka sig milt en väldigt färgstark artist och hennes debutplatta har Björks anda över sig utan att för den skull gå i hennes fotspår. Imponerande debut.

6. 23 - Blonde Redhead
Simone och Amedeo Pace tillsammans med Kazu Makino får mig att uppskatta experimentell rock igen. Underbara ljudbilder som får mig att sväva bort.

7. Tears Of The Valedictorian - Frog Eyes
Det är inte Wolf Parade men det får min hunger efter deras platta att stillas avsevärt!

8. Dance Party In The Balkans - Alaska In Winter
Kanske denna listas mest otippade val, men om du inte hört denna skiva så rekommenderas den oerhört starkt. Funderade mycket länge på att lägga den betydligt högre upp men 2007 har sannerligen varit ett starkt musikår! Fioler, trumpeter och dragspel i underbara arrangemang får mig att bli alldeles lycklig! Your Red Dress (Wedding Song At Cemetery) är brutalt bra!

9. Cease To Begin - Band Of Horses
Själfull indierock som med Ben Bridwells unika röst får mig likt många andra att tänka på My Morning Jacket, vilket ju sannerligen inte är det sämsta!

10. The Fragile Army - The Polyphonic Spree
En skiva som får mig sådär löjligt glad i sina bästa stunder. Kom hit snart!


2007 har varit ett kanonår musikmässigt och jag skulle kunnat plocka in många andra skivor i min topp-10 men idag ser den ut såhär. Det enda jag är grymt missnöjd med är att jag i princip inte hittat något kanonbra svenskt album under året. Två svenska band som inte släppt någon fullängdare än men som är värt att hålla ögonen på i fortsättningen är Those Dancing Days och Taxi Taxi!. Tvingas jag plocka något svenskt album från året så får det bli Loney, Noir - Loney, Dear.

Halshuggningen kan börja! Jag tycker det är kul med åsikter men såhär ser min topp-10 ut - deal with it!