Canal+ (FRA) sänder Arcade Fire ikväll

image88
Dagarna före Arcade Fire kom hit till Sverige i våras gjorde de två spelningar i Paris. Frankrikes Canal+ var där och förevigade den ena av dessa spelningar. Sedan dess har vi alla väntat på att de ska sända den och ikväll är det dags. Klockan 23:05 kan alla fransmän med abonnemang på Canal+ slå sig tillbaka i fåtöljen och avnjuta Arcade Fire live från Olympia-arenan i Paris. Nu hoppas jag att någon snäll fransman spelar in detta så jag också kan få återuppleva lite av den känsla man hade den där kvällen.

Affischerna från Burlesque redan slutsålda!

image88
I nordcentrala USA ligger delstaten Minneapolis. Där har ett designföretag som heter Burlesque sitt säte och detta relativt lilla företag samarbetar Arcade Fire med väldigt ofta när det gäller design och utformningar, t.ex. t-shirts och affischer. Burlesque har varit med i stort sett enda från början och har bildat ett väldigt framgångsrikt samarbete som båda parter är väldigt nöjda med.

Sent igår kväll var det släpp för deras senaste kollektion av turnéaffischer som gjordes till Arcade Fires turné runt om i Nordamerika i våras. De hade aviserat att det var högt tryck på att få tag på ett set med de fyra affischerna i fråga, men jag tror inte ens dem var förberedda på att det skulle bli ett sådant enormt tryck! Sidan fick extrema överbelastningsproblem och affischerna sålde ut väldigt snabbt. De såldes inte en och en heller som sagt utan man var tvungen att köpa alla fyra som ett set. Och tur var väl det såhär i efterhand. Nu lyckades jag sno åt mig ett set för $130 (ca 900 kr) så det är jag väldigt nöjd med. Ser det som en investering. Jag behöver något att hänga på väggarna, och vad kan vara bättre än dessa otroligt vackra och omsorgsfullt gjorda affischer. Om ni kollar på ebay så kommer ni upptäcka att priserna på dessa är helt sinnessjuka så detta var den enda chansen att köpa dem till ett hyfsat bra pris.

Nedan kan ni beskåda de i mitt tycke i alla fall otroligt snygga affischerna, annars hade jag ju inte köpt dem såklart.

Från vänster: California, Chicago, Canada och New York
Nu måste jag hitta någonstans där de kan rama in dessa till ett överkomligt pris, det blir nog inte det lättaste har jag en känsla av...

Uppladdning!

Ja, detta är ju också ett sätt att ladda upp på. Let's go! Efter denna uppladdning går de ut på scenen och kör första låten som man också får se. Öppningslåten för dagen i Lyon var Black Mirror. De är verkligen bara bäst!

BBC Radio 2 Session...

...som Arcade Fire gjorde för några veckor sedan finns nu på YouTube. Jag hade tråkigt, då kan det gå såhär. Lite pillande men det dödade lite tid i alla fall. Klicka på länken nedan för att komma till min YouTube-profil där alla nio videorna finns samlade. Plus de tidigare videorna jag laddat upp såklart.
http://www.youtube.com/YoLLen

Clinic förband åt Arcade Fire i UK

image82

De fyra grabbarna i Clinic som kommer från Liverpool, England har fått äran att vara förband åt Arcade Fire på deras spelningar i Storbritanninen. Undertecknad som ju ska gå på spelningarna i London blev därför för att utrycka sig milt väldigt glad åt detta. Gillar dem skarpt, perfekt förband. Som ni kanske vet gjorde Arcade Fire en cover på en av deras låtar, Distortions, tidigare i vår/somras. Antagligen var detta anledningen. Gå tid, gå!

Uppdatering: Det har under dagen framkommit att Clinic enbart är konfirmerade att vara förband åt Arcade Fire på söndagen i London. Ska man våga hoppas på andra grymma förband till de andra två?

Clinics schema:
» Fredag 26 Okt
SECC
Glasgow, UK
» Lördag 27 Okt
MEN
Manchester, UK
» Måndag 29 Okt
Arena
Newcastle, UK
» Tuesday 30 Okt
Arena
Cardiff, UK
» Onsdag 31 Okt
Arena
Nottingham, UK
» Söndag 18 Nov
Alexandra Palace
London, UK


Releasedatumet framflyttat

Arcade Fire skulle ju här i slutet av juli släppa sin nya singel No Cars Go. Nu har man tvingats skjuta det lite på framtiden. Närmare bestämt till den 6:e augusti. Likt tidigare singelsläpp kommer den endast att släppas på 7" vinyl och som en digital kopia att tanka hem. B-sidan blir som jag redan berättat den extremt känsloladdade Surf City Eastern Bloc. Längtar!

Mer T in the Park

Här är ytterligare en video från T in the Park. Låtarna som framförs är The Well And The Lighthouse följt av den underbara livelåten Neighborhood #1 (Tunnels). Njutnings-time igen!

No Cars Go-singeln

Nu är det konfirmerat, Surf City Eastern Bloc kommer bli b-sida på No Cars Go-singeln som släpps här i slutet av juli. Som jag längtat efter detta! Kan inte bli annat än magiskt bra. Nedan kan ni se hur omslaget till singeln kommer se ut.
image81

T in the Park

Igår lirade Arcade Fire på Skottlands största festival, T in the Park. Inte så mycket att orda om faktiskt, det är bara att njuta. Helt sinnessjukt bra som alltid!

Neighborhood #3 (Power Out)


Intervention följt av Wake Up

Surf City Eastern Bloc

WOHO! Ibland ler livet mot en. Arcade Fire har konfirmerat att låten Surf City Eastern Bloc kommer att släppas på antingen No Cars Go-singeln som kommer ut här i slutet av Juli eller på nästa singel efter det. Det troliga är dock att den kommer återfinnas på No Cars Go-singeln. Jag fullständigt älskar den här låten på den gamla liveinspelningen som cirkulerar och kan inte ens försöka dölja min lycka över att äntligen få höra studioversionen. Underbart!