Arcade Fire - Live at Reading Festival

Superlativerna tog slut för länge sedan, men de är bara så fruktansvärt bra! Lade upp dessa sent igår på youtube. Publiken är lite kass men det beror på att de flesta där förutom dem allra längst fram är RHCP-fans, RHCP skulle nämligen lira efter Arcade Fire. Men låt inte det störa er för mycket. Lägg framförallt märke till istället de nya livearrangemangen. De är helt suveräna! Oj oj, längtar något osannolikt mycket efter november månad! Let's go!

Keep The Car Running


Neighborhood #2 (Laika)



Black Mirror


Neighborhood #1 (Tunnels)


Neighborhood #3 (Power Out)


Rebellion (Lies)


Wake Up

Grattis Sarah på födelsedagen!

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år!! Grattis Sarah som fyller 28 år idag! Hipp Hipp Hurraaaaa! Hoppas dagen blir allt vad du önskar.
image95

Ni har hört den, se den framföras nu!

Rubriken säger det mesta. Bakgrund finns i tidigare inlägg. Kan bara tillägga att de även körde denna låt under deras spelning på Irland här om kvällen. Det är publikfrieri det. Inte helt otippat så tyckte många irländare att det var kvällens höjdpunkt. Irland är som säkert många av er redan vet Arcade Fire-tokigt.

Studioversion av Maps! Wow!

Om jag inte minns fel så var det någon gång under 2005 som Arcade Fire besökte Jo Whiley på BBC Radio 1. Där spelade de in en live session och en av låtarna de gjorde var en cover, Maps av bandet Yeah Yeah Yeahs. Det har länge funnits en ripp från radiosändningen i omlopp. Men idag så dök det upp en studioversion av denna underbara cover. Bara att tanka på länken nedan. En av de bästa covers de gjort, i mitt tycke, får extra liv. Underbart!
http://www.megaupload.com/?d=AZN1OHMK

FF - Keep The Car Running #2 (Update)

Väldigt fyndigt...
Läs föregående inlägg först för lite bakgrund. Tänkte nämligen nu i stort sett bara ge er en ny länk till Foo Fighters cover på Keep The Car Running. Men nu är det från deras kvällssession på BBC Radio 1 utan något misstag från Dave Grohl. Riktigt riktigt bra!

Foo Fighters - Keep The Car Running.flac

http://www.megaupload.com/?d=PV0Z09RB

Foo Fighters - Keep The Car Running

image94
Vid middagstid idag gjorde Foo Fighters en kort live session för Jo Whiley på BBC Radio 1. Till allas vår förvåning valde de att göra en cover på Keep The Car Running av Arcade Fire! Jag blev faktiskt väldigt positivt överraskad. Givetvis inte lika bra som orginalet men riktigt bra. Lite synd att frontmannen Dave Grohl fick ett litet hjärnsläpp i mitten och kom av sig men ändå helt klart godkänt. Införandet av dragspelet för just denna låt ger ett extra plus i kanten. Ni kan tanka låten via länken nedan.

Foo Fighters - Keep The Car Running (2007-08-17 - BBC Radio 1).mp3
http://www.megaupload.com/?d=G24AF2Z9

Win skriver i dagboken igen

image93
Win har uppdaterat sin dagbok på arcadefire.com med ett litet meddelande till bilden ovan. Lyder som följer:

playing poupee de cire, poupee de son at out halloween party

Först av allt så kan man ju konstatera att det är lika roligt varje gång att det alltid är något stavfel eller nåt annat konstigt i hans meddelanden. Det ska ju såklart vara "our" istället för "out". Anledningen till meddelandet har säkerligen något att göra med det kommande singelsläppet tillsammans med LCD Soundsystem där de ju ska göra en cover på just Poupee de Cire, Poupee de Son. Nedan kan ni spara hem bilden i full upplösning om ni vill.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Bröllopsdag

image92
Idag för fyra år sedan blev Win Butler och Régine Chassagne äkta makar. Jag tänkte därför bara passa på att önska dem all välgång och lycka i fortsättningen såhär på deras fjärde bröllopsdag. Må det bli många fler!

Arcade Fire & LCD Soundsystem 7" vinyl

Dessa två omåttligt populära band just nu kommer att släppa en gemensam singel. Arcade Fire kommer göra en cover på Serge Gainsbourgs Poupee de Cire, Poupee de Son. En låt de framfört live många gånger. Ska bli riktigt kul att höra hur en studioversion kommer att arrangeras. Extra kul med tanke på att det är Regine som sjunger. Som ni alla vet så är det ju inte överdrivet mycket med den varan på Neon Bible. LCD Soundsystem kommer också göra en cover, fast på Joy Divisions No Love Lost. Singeln kommer inte helt otippat släppas enbart på 7" vinyl i en limiterad upplaga. Nedan kan ni avnjuta en live-version av Poupee de Cire, Poupee de Son.

Att få brev kan vara kul...

...men att få ett brev innehållande en biljett till Arcade Fire på Spektrum i Oslo är rent ut sagt skitroligt! Nu tycker jag allt att tiden kan ta några jätteskutt så man kan skippa september och oktober.
image90
Antagligen onödigt att påpeka men ja, självklart ska jag gå på spelningen på Annexet i Stockholm också.

För övrigt så släpptes imorse biljetterna till Arcade Fires spelning i Dublin. Om ni vet hur pass stora de är på Irland så kan ni kanske tänka er hur snabbt de 8000 biljetterna tog slut. Många ledsna irländare idag! Många fick aldrig ens chansen att köpa sin plåt. Jag har dock ett råd till dem, kom till de nordiska spelningarna istället. Det var ju så sjukt kul förra gången.

Surf City Eastern Bloc

image81
Jag har nu lyssnat på den senaste b-sidan från Arcade Fire minst 10 gånger i rad. Vad säger det mig? Jo att jag verkligen verkligen gillar den. Men det visste jag ju redan att jag skulle göra eftersom jag hört en gammal live-version av den som redan då var helt underbar. Vad kan man då säga om låten? Det som jag tror alla kommer slås av är den mäktiga kören! Wow säger jag bara. Hade på riktigt hög volym här när jag lyssnade på den första gången och det var riktigt häftigt. Rekommenderas. Kören är inte heller jobbigt mäktig utan perfekt avvägd så att det inte står ivägen för den enkla och stilfulla melodin som bara Arcade Fire kan få till.

Jag förstår dock att den inte kom med på Neon Bible. Den hade verkligen inte passat in. Men som en b-sida är den helt otroligt bra. Bättre än vad många band någonsin har åstadkommit i sina ljusaste ögonblick. Kort sagt så är detta naturligtvis en låt ni bara måste ladda ner från iTunes eller köpa No Cars Go (7" vinylen).

Biljetterna fixade!

Imorse släpptes då biljetterna till Arcade Fires spelning på Annexet i Stockholm. Inte under lika kaotiska former som förra gången men inte långt där ifrån! Men det är en annan historia. Vad som är viktigt är jag nu bokat min ovärderliga biljett och ser fram emot detta något fruktansvärt. Det är inte så många gånger man får uppleva världens bästa band live så det gäller att passa på. Därför bokade jag även en biljett till deras spelning i Oslo. Har alltid velat se ett band i Spektrum som arenan heter och vilket bättre band att börja med! Alla säger att Spektrum är en riktigt bra musikarena för att vara så relativt stor som den ändå är. Ska bli sjukt kul!

LET'S GO!!!

Biljettförsäljning till Annexet, Stockholm:
http://www.ticnet.se/html/artist.htmI?l=SE&artist=Arcade+Fire
Biljettförsäljning till Spektrum, Oslo:
http://www.billettservice.no/html/artist.htmI?l=EN&artist=ARCADE+FIRE

Arcade Fire åter tillbaks till Stockholm!!

image89
Arcade Fire på Cirkus tidigare i år. Mitt livs upplevelse! Foto: rockfoto.nu

Jag har varit i ett enda stort lyckorus hela dagen sedan jag fick ett mess av en kompis (tack Rodan!) när jag satt och hade väldigt väldigt tråkigt på sommarjobbet att Arcade Fire - världens bästa band - kommer tillbaks till Stockholm och lilla Sverige för en andra konsert den 5:e november på Annexet. De som känner mig vet att jag inte gillar detta ställe som konsertarena men är det något band som kan få liv i denna trista lokal så är det dem! Aaaah! Kan fortfarande inte riktigt greppa det. Sinnessjukt underbart är vad det är!

Biljetterna släpps på måndag den 6:e augusti (antagligen på ticnet som vanligt) och kommer kosta 335 kr styck. 10 kronor av biljettpriset går till välgörenhet i form av donation till Partners In Health.

http://www.luger.se/_turneoarr_visa.asp?PK_Id=6427
http://www.pih.org

Konserter i Oslo och Köpenhamn har under dagen också blivit annonserade.

Spektrum, Oslo, Norge
4:e november
http://www.billettservice.no/html/artist.htmI?l=NO&artist=ARCADE+FIRE

KB Hallen, Köpenhamn, Danmark
7:e november
http://billetlugen.dk/
Sök efter Arcade Fire