Distortions

Arcade Fire har snart för denna gång turnérat klart i Nordamerika. Men än återstår det några spelningar. På den senaste i Portland så hände något mycket ovanligt. De framförde en cover. Låten heter Distortions av bandet Clinic. Underbar cover av en underbar låt! Se den framföras nedan:


Här kan ni tanka en ljudinspelning (.mp3) av låten någon som var där lagt upp:
http://www.sendspace.com/file/uoo8gq

Vad jag lyssnar på, vecka 21

Ledsen att det blivit dåligt med uppdateringar här senaste veckan sådär. Jag har varit borta ett par dagar och framförallt jobbat, jobbat och så har jag jobbat också. Pust och stön! Blir dock snart bättre fart här igen. Lovar. Veckans "Vad jag lyssnar på" tänkte jag i alla fall slänga upp innan jag somnar. Lite annorlunda lista denna vecka då jag inte varit hemma så mycket. Arcade Fire har jag dock i alla fall hunnit med att lyssna på endel.... haha!

No Cars Go, nästa singel?

Mycket tyder på att No Cars Go kommer bli nästa singel från Neon Bible. Arcade Fire har inte ännu konfirmerat detta men mycket tyder på det då whatrecords.co.uk redan lagt ut den på sin sida så man kan förbeställa. Länk finns längst ned till detta. Om detta nu stämmer kommer den släppas den 23:e juli på 7" vinyl som vanligt med möjlighet att tanka ner en digital kopia. Nu måste b-sidan vara Surf City Eastern Bloc! Hoppas, hoppas!

http://www.whatrecords.co.uk/items/45412.htm

Vad jag lyssnar på, vecka 20

Det har visst blivit lite dåligt med uppdateringar om vad jag lyssnar på här. Så därför skapade jag för ett tag sedan en profil på Last.fm. Kommer i fortsättningen att posta en lista här varje måndag eller tisdag med föregående veckas topp-artister. Här är den första som sträcker sig mellan 13-20 maj, vecka 20:
Om ni klickar på listan slussas ni vidare till min profil. Hoppas detta kommer ge en bra bild över vad som det rockas loss till här om dagarna!

Arcade Fire i Rolling Stone

image72
Richard, Régine, Jeremy, Tim, Sarah, Will och Win poserar för Rolling Stone.

Det världsberömda magazinet Rolling Stone har en omfattande artikel med Arcade Fire i sitt senaste nummer. Bitvis riktigt kul att läsa. Måste bara tillägga att bilden ovan till artikeln är tagen av den berömda fotografen Anton Corbijn och det märks. Ruskigt snygg.

Del 1: http://i115.photobucket.com/albums/n311/saydee72/RS1.jpg
Del 2: http://i115.photobucket.com/albums/n311/saydee72/RS2.jpg
Del 3: http://i115.photobucket.com/albums/n311/saydee72/RS3.jpg
Del 4: http://i115.photobucket.com/albums/n311/saydee72/RS4.jpg

Arcade Fire - Live i Montreal, 2007-05-13

Tänkte bara ni kanske ville ha hela spelningen från Montreal Win surnar till på trumpinnesamlaren. Det var den andra av de två spelningarna i Montreal den 13:e maj. Inspelningen är i mp3-format då min upp-lina inte är den snabbaste i världen direkt, dagens underdrift!

http://www.megaupload.com/se/?d=HRO8RZU1

Låtlistan för kvällen var denna:
1. Intro
2. Keep The Car Running
3. No Cars Go
4. Haiti
5. Laika
6. Black Wave/Bad Vibrations
7. My Body Is A Cage
8. Intervention
9. The Well And The Lighthouse
10. Ocean Of Noise
11. Tunnels
12. (Antichrist Television Blues)
13. Power Out >>
14. Rebellion (Lies)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
15. Black Mirror
16. Crown Of Love
17. Wake Up


Nu ska jag tillbaka till solstolen! Underbart! Arcade Fire i iPoden såklart.

Put away that fucking sign!

image70
Arcade Fire på hemmaplan i Montreal för två konserter innan de åker vidare

Orden är Win Butlers. Här om kvällen fick han nog när en kille hade hållt upp en skylt under hela konserten där han bad om en trumpinne. Helt osannolikt! Så inför sista låten som för kvällen var Wake Up kunde han inte hålla sig längre utan brast ut med detta: http://www.sendspace.com/file/lh037h

Jag har full förståelse för Wins i första hand enorma besvikelse kombinerat med irritation och frustration. Här kommer de hem till sin hemstad Montreal i Kanada och är laddade till tusen att ge alla där som lyckats få tag i en biljett en minnesvärd kväll och så står det en kille under hela konserten där längst fram som enbart verkar bry sig om att få sin sketna trumpinne.... Man riktigt hör på Wins röst om man vet hur den låter i normala fall hur grymt besviken han känner sig.

Som med allt de gör så sprids de mest konstiga saker. Denna gång är det en remix på detta utbrott som någon dragit ihop så jag antar att jag länkar till den också: http://www.megaupload.com/se/?d=IQXNDZX7

Pitchfork-intervju med Win Butler

image69
Det är Pitchfork som satt sig ner med med frontmannen Win Butler (WB) från Arcade Fire. En lång och mycket intressant intervju som kan avnjutas här. Gillade speciellt detta parti:

Pitchfork: It's pretty deadly for any artist to start listening too much-- regardless of whether it's good or bad input?


WB: At our shows, we used to play in the crowd. We did it a few times. But then there was a palpable sense that we were supposed to come play in the crowd-- fuck that. Maybe we will, maybe we won't. It depends on the moment. But you start to feel like you owe them, like this is what you're supposed to do. Well, we won't do that anymore, then.


Det är just det man vill känna, att man aldrig vet vad som kan hända. När saker blir rutin känns det enbart stelt och utstuderat.


Ocean of Noise [Calexico Version]

image68
Grabbarna i Calexico har fått ett hedersuppdrag av Arcade Fire.

Tänkte bara att ni kanske ville höra ett smakprov på hur nya b-sidan Ocean Of Noise som Arcade Fire bett gruppen Calexico göra en cover av kommer låta. Covern kommer återfinnas på Intervention-singeln som släpps snart.

40 sekunders smakprov: http://www.sendspace.com/file/rm5wre

David Bowie möter Arcade Fire

image66
Sarah, Tim, Win, Régine, Win, David Bowie, Jeremy och Richard
Det finns möten mellan legendarer och så finns det möten mellan David Bowie och Arcade Fire. Mötet skedde igår inför Arcade Fires spelning på Radio City Music Hall. En spelning som ingår i en festival Herr Bowie anordnat. David Bowie är ett uttalat Arcade Fire-fan och bandet är stora fans av honom. De har t.o.m. stått på scen tillsammans för något år sedan vilket blivit ett klassiskt framträdande där kändis efter kändis reser sig upp och dansar med. Om ni inte redan sett det så kolla på det här nedan.

Slaget om Radio City Music Hall

image63
The National var förband åt Arcade Fire på Radio City Music Hall, New York.

I ena ringhörnan ordningsvakterna. I den andra ringhörnan hundratals fans som på Wins uppmaning försökte ta sig närmare scenen. Win sa bland annat: "There are four security guards. What are they gonna do?". Underbart sagt! Hur slutade det då? Jo, visst fick ordningsvakterna in ett par smällar. Det var enligt rapporter en ganska upprörd stämning då de slängde ut vissa som de fick tag på men över lag så kunde de inte göra så mycket. Vill folk frammåt så kommer de komma frammåt. Krävs betydligt mer säkerhetsfolk för att stoppa så många givetvis. För att säga ett par ord om själva konserten sägs det att den var helt okej. Kanske inte nådde upp till de svindlande höjder som kvällen innan men det var det nog inte många som förväntade sig heller då Radio City Music Hall är betydligt större och inte lika intim arena. En klassisk arena dock där otaliga legendariska artister och grupper spelat. Säkerligen en mäktig känsla för bandet att få stå denna scen.

Låtlistan för kvällen var följande:
Keep the car running
No cars go
Haiti
Black mirror
Neighborhood #2 (Laika)
In the backseat
My body is a cage
Ocean of noise
Neighborhood #1 (Tunnels)
The well & the lighthouse
(Antichrist Television Blues)
Neighborhood #3 (Power out)
Rebellion (Lies)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Intervention
Wake up

What a difference a day makes...

image61
Ja, vad ska man säga. Jag tycker inte det behöver sägas så mycket alls faktiskt mer än att Arcade Fire satte hela United Palace, New York i gungning inatt och till skillnad mot kvällen innan var publiken med på noterna på ett helt annat sätt. Tacka för det när Win bjuder upp alla på scenen under Wake Up. Han kände väl att någonting extra behövdes där efter gårdagens anitklimax.



..24 little hours!

Broken Window finns nu på iTunes SWE

image60
Arcade Fire släppte ju först Broken Window som en b-sida till Keep The Car Running-singeln på vinyl men nu finns den äntligen att ladda ner också från iTunes Store SWE (Svenska iTunes Store). Så bara att gå in dit och betala den ynka summan av 9kr och börja njuta av den i riktigt bra kvalité.

...they say they know me, but they only know my name....

Bootleg från Washington, 2007-05-04

image59
Richard Reed Parry under konserten i DAR Constitution Hall, Washington.

Lite godis såhär på en tisdag är ju aldrig fel, eller hur? Här kommer därför en bootleg från Arcade Fire - DAR Constitution Hall, Washington, DC 2007-05-04. För er som inte vet vad en bootleg är det inget annat än en inspelning. I detta fall en ljudinspelning. Formatet på ljudfilerna är .flac som man kan spela upp med olika spelare som t.ex. Winamp och foobar2000. Om ni har några frågor om detta så är det bara att ni hör av er.

Del 1: http://www.sendspace.com/file/p4cs9p
Del 2: http://www.sendspace.com/file/ga490z

Info:
 
Church Audio STC-11s > CA-9100 Preamp > iRiver h120 (16 bit/44.1 wav)

Transfer: wav file > usb wire > Sound Studio (Mac OS 10.3.9) > split files .aif > flac (xACT)

Location: second level, audience left of the stage about half way up the section

Comments:
Great energy tonight with some minor sound problems (feedback, etc.) during the show. I think the recording came out well, so I didn't mess with the levels. The quiet songs could be a bit louder, but I decided to let it go. In case you're going to a future show: DON"T SIT DOWN AT A ROCK CONCERT. I was kind of far away, so maybe these were less hardcore fans, but come on. Even during the lull of the middle slower songs you can probably make it standing through an 80 minute show. Still, a great band and if you get the chance to see them DO IT.
Please share freely and only in lossless formats (please ask before making mp3s to share). Let me know if you have any questions or comments: [email protected]


Tracklist:
1. Intro
2. Black Mirror
3. No Cars Go
4. Neighborhood #2 (Laika)
5. Haiti
6. Black Wave/Bad Vibrations
7. Neon Bible
8. Windowsill
9. The Well and the Lighthouse
10. Ocean of Noise
11. Neighborhood #1 (Tunnels)
12. Power Out > Rebellion (Lies)
13. Keep the Car Running
14. Encore Break
15. Intervention
16. Wake Up


Bedrövlig publik i New York

image58
En besviken och irriterad Win Butler och hans band i New York igår.

Det är ju ett känt faktum att Arcade Fire lever mycket på kontakten mellan dem och publiken under sina spelningar. När den inte riktigt infinner sig blir Win ofta väldigt besviken och irriterad. Han brukar då komma med någon liten pik med glimten i ögat för att tända publiken. Hur man inte kan vara laddad och tänd inför en spelning med Arcade Fire är för mig ett olösligt mysterium men det kan vi väl ta någon annan gång. Helt klart är i alla fall att det går efter nattens spelning i The United Palace, New York.

Win var enligt folk som var där märkbart besviken på att det var en så oentusiastisk stämning i byggnaden att han till slut inte kunde hålla sig utan sa såhär: "I know this is a monday night, but come on!". Han kunde inte heller dölja sin irritation mot att så många biljetter sålts på ebay för hutlösa summor. Något de verkligen är starkt emot. Så i sin besvikelse brast han ut med detta: "Are you guys super rich that you can buy tickets on ebay and go to tons of concerts?!". Nä, detta var ingen minnesvärd kväll för bandet som helhet och kanske Win i synnerhet. Och ju mer rapporter som kommer in angående nattens spelning dessto värre blir det kan jag säga. Kan som exempel nämna att folk satt ner under stora delar av konserten utan att röra sig ur fläcken, kollade sina mobiltelefoner men det värsta av allt var att endel drog under extranumren! Helt osannolikt! Hur kan man gå under extranumren?!

Det är nog kvällar som dessa bandet längtar tillbaka till spelningarna i Europa. Spelningar som jag vet att de uppskattar väldigt mycket just av den anledningen att de har en så hängiven publik på denna sidan om Atlanten. Nu ska man i och för sig inte dra allt och alla över en kam. Givetvis finns det en minst lika hängiven publik i Nordamerika, de ska bara lyckas få biljetter till konserterna också....

Hoppas det blir mycket bättre inatt då de gör sin andra av totalt tre spelningar i New York. Tänd till nu New Yorkers!

Komplett video från inhoppet i Beiruts konsert

En komplett video från inhoppet av många bandmedlemmar i Arcade Fire på Beiruts konsert i New York. Vilket tryck!

Mera bilder från Beirut

image57


Tim skrattar och ser ut att må förträffligt! Inte något man ser varje dag. Känns antagligen väldigt befriande att göra något utöver det vanliga.

Beirut får fint besök

image42
Bandet Beirut alltså. För igår dök helt oannonserat Tim, Richard, Will, Kelly och Marika upp på scenen under avslutningen av Beiruts konsert i New York. Arcade Fire är ju i New York för att inatt dra igång den första av tre spelningar där. Och som om inte det vore nog så var Final Fantasy förband åt Beirut så Owen passade också på att komma upp på scenen. De spelade olika horninstrument och det ska ha varit riktigt bra drag. Tacka för det när man avslutar med drygt 20 personer på scenen samtidigt. Nedan kan ni se några bilder från detta gästinhopp. Man skulle varit där!

En kort liten video också på hur det såg ut:
http://www.beirutband.com
http://www.myspace.com/beruit

Sleeping is giving in...

image28
Nu är det riktigt riktigt sent ska ni veta. Jag fick bara en sådan fruktansvärd Arcade Fire-abstinens så att jag inte kan sova. Jag har varit på många om det men den där kvällen den 23:e mars har fullständigt skakat om allt vad jag trodde mig redan veta angående musik. När jag hörde Funeral första gången precis i början av 2005 var det första gången som jag kände att detta är en skiva helt gjord för min musiksmak rakt igenom. Från första till sista ton. Jag vet inte om jag skulle vågat kolla på hur många gånger den plattan vevats här.

Tidigare har jag stött på plattor som jag tyckt varit riktigt riktigt bra, men detta var bara helt osannolikt bra. Med tidens gång och andra bra skivsläpp avtog dock det hysteriska lyssnandet till viss del såklart men när det nu var dags för ett par månader sedan att släppa deras andra skiva kommer jag ihåg att jag, likt en natt som denna när jag kände att det inte fanns något jag verkligen ville lyssna på, drog igång Funeral eftersom jag kom på att det var någon vecka sedan jag lyssnat igenom den. Jag blev bara sådär löjligt glad! Drog igång skivan som jag gjort så ofantligt många gånger innan och när de där första tonerna på Neighborhood #1 (Tunnels) ljöd så sprack jag upp i ett gigantiskt leende och tänkte att jag undrar om det kommer någonsin göras ett album just för mig igen? Svaret på den frågan är sannolikt nej. Men det som jag fick uppleva den där kvällen på Cirkus gör att jag känner att det behöver inte göras en sådan platta till. Visst, det får mer än gärna ske men om det inte gör det så är det inte hela världen för att få uppleva dessa låtar live var inget annat än den starkaste känsla av eufori jag någonsin upplevt.

Jag träffade en tjej nu senast på Bloc Party som också var där. Hennes föräldrar hade kommit in där på slutet under Wake Up för det var tydligen öppet in där då för att snabbt släppa ut alla efteråt såklart. De sa att när de kom in så såg det ut som att varenda person i publiken hade en aura av ren lycka och eufori kring sig och att man verkligen bara kunde ta på den elektriska stämning som var där inne. Jag hade sannerligen aldrig upplevt något liknande och efteråt var jag ett fullkomligt vrak. En tjej i kön kom fram till mig efteråt och bara skrek nåt i stil med att det var det bästa hon upplevt någonsin och så bara gav vi varandra en lång kram. Sådär bara. Inget konstigt med det men jag tror vi mer och mer känner ett behov i dagens stressande och påfrestande samhälle att hitta dessa stunder av lycka och innerlig glädje att dela med någon. Om vi dessutom kan göra det på ett ställe där många får plats och utrymme att leva ut sina känslor till något de älskar bildas det nästan en sort känsla av extas. Eller som någon väldigt träffsäkert sa, en religös upplevelse.

...so lift those heavy eyelids!

Bloc Party på Cirkus, 2007-05-01

image35
Kele har en otrolig spännvid på sin röst! Foto: www.rockfoto.nu

Först av allt så vill jag börja med att klargöra att förbandet Biffy Clyro var bland det sämre förbanden jag sett och då har jag ändå sett Goldfrapp öppna förut! Usch, fruktansvärt dåligt. Så vi lämnar det snabbt och går vidare till det bandet jag var på Cirkus för att se. Nämligen det brittiska indierockbandet Bloc Party. Ett band som fått så ett så pass stort erkännande att jag knappast behöver ge någon större introduktion till vad dessa fyra killar tagit sig för. Plattan som släpptes för ett par månader sedan heter A Weekend In The City och även om det inte är någon Silent Alarm som slog knock-out är det en väldigt bra platta. En platta som nu fört dem till ett för dagen soligt och demonstrerande Stockholm. Och kanske är det vädret som fått killarna på riktigt bra humör i allmänhet och Kele i synnerhet. De rivstartar verkligen och sätter full fart och när de första tonerna på Banquet ljuder vet jublet inga gränser! Och det är just i dessa ögonblick av konserten de är som bäst när de får hela Cirkus att spontant skrika "so underrated!!!" och Kele spricker upp i sitt största leende.

Det är en väldigt stark låtlista grabbarna dragit ihop trots att detta bara är deras andra album och det om något kanske är ett bevis på hur bra dessa plattor är. Nya låtarna funkar förvånansvärt bra live och de äldre är rena allsångsnummer och allmänt röjande till. Bloc Party har nog kommit för att stanna och skulle faktiskt inte bli förvånad om de kommer spela på en större arena nästa gång med tanke på hur mycket folk det var utanför Cirkus flera timmar innan spelningen som givetvis var utsåld till sista plats.

Så för att avsluta detta blev jag väldigt positivt överraskad att de var så pass bra live. Mycket bättre än vad jag hade kunnat hoppas på faktiskt. Kan lätt bli ganska stelt med den vanliga uppställningen med en gitarrist, en basist, trummis och sångare men detta var allt annat än stelt och trist! Det enda som var stelt var min rygg dagen efter pga allt kaos där längst fram. Men det var det verkligen värt. Lyckades fånga den utslängda låtlistan så här är den: (Trummisen Matt Tong i Bloc Party, som jag stötte på efteråt när jag och Zach var och såg på hypade bandet The Pigeon Detectives, är den som signerat låtlistan)
Musikbyrån var där och filmade hela konserten så det finns en överhängande risk att om ni ser den konserten någon gång här framöver kommer att se mig, Hedvig och Zach skrikandes och vara allmänna freaks där längst framme vid staketet. Förstår inte att de skulle filma oss hela tiden... haha!

Tanka Coachella-spelningen (bättre version)

image34
Arcade Fire spelade ju för några dagar sedan på Coachella och här kan ni nu tanka en förbättrad version av den webcast som jag tidigare lade upp. Den har inte något skydd, s.k. DRM, längre så nu är det bara att se på den hur mycket ni vill. Riktigt bra spelning!
http://www.megaupload.com/se/?d=RJN90GAF

Ny info om Intervention-singeln

image33
Nu har det också kommit fram vad b-sidan kommer att bli på Intervention- singeln och det var tyvärr en besvikelse, Ocean Of Noise [Calexico Version]. Ingen Surf City som jag hade hoppats på alltså utan en cover från bandet Calexico av Ocean Of Noise. Ovan ser ni som ni säkert redan listat ut skivomslaget till singeln. Det var i alla fall riktigt snyggt som vanligt.

Låtlista för 7" vinylen blir alltså följande:
1. Intervention
2. Ocean Of Noise [Calexico Version]

Intervention blir nya singeln!

Sådär, tillbaka till bloggandet igen efter valborgsfirande och Bloc Party-konsert mm. Bloc Party-konserten får jag dock skriva lite senare om när jag har mera tid. Nu blir det bara en kortis här, men ack så intressant sådan.

Arcade Fire har nu avslöjat att nya singeln från deras senaste platta Neon Bible blir, den det ryktats om nu ett tag, underbara Intervention. Älskar Intervention. Så stark och kraftfull. Singeln släpps den 21:a maj och kommer likt Keep The Car Running-singeln släppas på 7" vinyl och som en digital version att tanka hem till burken. Ingen CD-skiva alltså. Nu väntar vi bara på att höra vad b-sidan kommer att bli. Spännande!

http://www.nme.com/news/arcade-fire/28156