Morgonstund har Coachella i mun

image34Yours truely var uppe klockan 06 imorse för att se på Arcade Fire från Coachella. Var det värt det undrar man väl då kanske? Utan tvivel! Publiken var ganska tråkig igen tyvärr dock enligt rapporter. Vet inte vad det är med dem där borta i Californien-området. Jaja, bandets insats var det sannerligen inget fel på i alla fall. Började likt spelningen i Stockholm med Keep The Car Running följt av ett parti med mestadels mörka låtar från nya plattan. Trodde det var därför som publiken var lite seg i början men när det inte ens blev riktigt bra drag på dem när de körde Wake Up var det ju bara att inse att det inte kommer bli nåt drag på dem att prata om. Lite synd. Bandet såg vid ett par tillfällen ganska missnöjda ut tyckte jag också, med all rätt!

Lyckades spela in webcasten åt er som inte kunde se den live. Tyvärr dog streamen under några minuter i början. Vad det berodde på vet jag inte riktigt, men enligt rykten så ska det osannolikt nog varit pga att Flea från Red Hot Chili Peppers dansat in naken på scenen... sant eller inte, men dog gjorde den. Det resulterade i att inspelningen fick delas upp i två delar varav den andra delen blev sabbad pga detta. Resultatet blev att inkapslingen av del 2 förstördes. Det innebär att för att spela upp den måste ni dra fram den ungefär 5 sekunder in i klippet - då ska den dra igång. Men det gäller alltså bara på del 2. Funkar endast att spela upp filerna i Windows Media Player. Nog med snack nu från min sida.
Del 1: http://www.megaupload.com/se/?d=PMHAHE6I
Del 2: http://www.megaupload.com/se/?d=C2W4K29Q

Nästa stop för bandet är Atlanta, GA den 1:a maj. Tallihoo!

Live webcast från Coachella-spelningen!!

image31
AT&T har fixat en live webcast från Coachellafestivalen! Imorgon (Söndag) bitti 06:50 svensk tid ska de stå på scen är det sagt. Bara att bänka sig framför datorn då och njuta av världens bästa band Arcade Fire trots att man befinner sig på andra sidan dammen. Även kallad Atlanten. Så ställ väckarklockorna och gå och lägg er tidigt ikväll. Detta har jag en känsla av att man inte vill missa!

Klicka på bilden nedan för att se på webcasten.
image32
Nu bör det ha poppat upp ett nytt fönster där ni kan njuta av webcasten.

Sleeping is giving in, so lift those heavy eyelids!

http://www.coachella.com/
http://blueroom.att.com/events/coachellaschedule.php

Edit:
06:50 ska det såklart vara. Inget annat. Hade brådis när jag skrev detta så ni får ursäkta att det blev fel i all hast.

Arcade Fire ute på vägarna igen!

image29
En genomsvettig frontman och hans band gör här come back i San Diego.

Inatt var det då dags för Arcade Fire efter lite drygt en månads uppehåll dra igång turnéandet igen. Det oplanerade avbrottet berodde som de flesta av er säkerligen redan vet på att Win hade allt för stora problem med sina bihålor. Stockholm blev sista konserten innan uppehållet och det tackar bland annat jag för. Hade varit förkrossad annars!

Platsen för nystarten var Spreckels Theatre i San Diego, CA och det blev en lyckad återkomst enligt rapporterna. Wins röst höll bra och Win sa att det var skönt att vara ute och spela igen. Kul att höra. Det enda minuset ska ha varit att publiken var lite stel och tråkig som tyvärr ofta är brukligt i Californien-området. Win ska även gett en liten, med glitmen i ögat, pik att folk från Californien är "laid back". Nästa stopp på turnén är Coachellafestivalen på lördag den 28:e, som det redan hunnit bli ser jag. Det lär inte vara någon risk för tråkig publik där inte!

Låtlistan från konserten:
1) Black Mirror
2) No Cars Go
3) Haiti
4) Wake Up
5) My Body Is A Cage
6) Neighborhood #2 (Laika)
7) Intervention
8) Ocean Of Noise
9) Neighborhood #1 (Tunnels)
10) Neighborhood #3 (Power Out)
11) Rebellion (Lies)
12) Antichrist Television Blues
13) Keep The Car Running
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
14) Extranummer 1: The Well And The Lighthouse
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
15) Extranummer 2: Neon Bible


Underbara Intervention från konserten i San Diego:

Nardwuar möter Richard Reed Parry

En oerhört konstig och samtidigt rolig intervju med Richard Reed Parry. Den är gjord av någon kille som kallar sig för Nardwuar och det som han vill få fram i intervjun, vad det verkar, är att det finns en underlig koppling mellan Arcade Fire och Vancouver Island. Richard är bara för skön!


> Inatt svensk tid återupptar Arcade Fire sitt turnérande efter Wins problem med bihålorna på Spreckels Theatre i San Diego, CA. Håll dig frisk nu, Win!

Officiella bilder från Cirkus

image20
Vilken obeskrivligt underbar kväll! Fick ståpäls bara jag såg denna bild!

Riktigt kul att www.arcadefire.com lagt upp bilder från Arcade FireCirkus. De har bara lagt upp bilder från två spelningar, en av spelningarna i Paris den 20:e mars och från Cirkus i Stockholm den 23:e mars så man får ju känna sig lite lyckligt lottad. Lyckades komma med på en av dem. Eller två stycken om man är riktigt skarpögd. Eftersom man aldrig vet vad som händer med dem, plus att det säkertligen också är så att många vill ha dem snodde jag allihop från sektionen på sidan som de döpt till Alexander. Fotografen heter: Vincent Morisset.

Här är de nio bilderna från Cirkus:
(klicka på dem för att se en större version, ej fullskaliga dock.)



På länken nedan kan ni tanka dem i full storlek.
http://www.mediafire.com/?4wwyzdjzjy4

Ingen som förresten har en tidsmaskin som ligger och skräpar i garderoben?

Lägre än glocalnet!

Detta var nog bland det mest patetiska jag sett på länge. Vissa av kanske redan sett den men jag har haft turen att lyckats undvika den fram tills nu. Eftersom Arcade Fire inte lånar ut sin musik till reklamer, serier och filmer fick antagligen skaparna bakom denna kassa reklamfilm ge någon stackare uppdraget att göra en låt som påminner så mycket som möjligt om Wake Up utan att det blir för likt så de måste betala massa i böter. Patetiskt! Här är den i vilket fall som helst:

Och för jämförelsens skull så kommer här orginalet:

Arcade Fire i Paste Magazine

image18
En bra artikel i Paste Magazine som är döpt till Inside the church of Arcade Fire.
http://www.pastemagazine.com/action/article/4047/arcade_fire

God natt!

En bild säger mer än...

Såg precis min favoritbild som har med Arcade Fire att göra. Den är antagligen min favorit för den representerar så bra vad Arcade Fire står för. Régine med energin, kärleken och kraften som de bara sprutar ut på scen och Win för det subtila, finkänsligheten och hängivenheten till deras musik. Den musik som de vägrar att kompromissa med. Nog med snack, här är den:
image17

Njut av det som är kvar på helgen, det ska i alla fall jag göra! Svårt att inte göra det när man har Handsome Furs på högsta volym!

Arcade Fire - The Culture Show Session

image16
Igår kväll visade BBC2 i England Arcade Fire - The Culture Show Session som var en halvtimmes-lång special. Tidagare har de visat utdrag ur denna special men nu visade de alltså hela paketet. Bland annat framförs Neon Bible och Guns Of Brixton exklusivt för The Culture Show. Man får även se betydligt mer från intervjun med Will och Win. Riktigt intressant att höra på vad de tycker om världsläget idag. Måste också säga att jag hoppas verkligen att Wins skämtsamma förutsägelse om vad framtidens modegrej kommer att bli inte blir en realitet! Usch! Hur som helst, det här får man som Arcade Fire-fan inte missa. Bara att börja tanka!

1. Klicka på länken nedan:
pabby.files-upload.com/files/179575/Arcade_Fire-The_Culture_Show_Special.avi
2. Vänta på att nedräkningen tar slut.
3. Höger-klicka på "Download link" som kommer fram och välj spara som.
4. Vänta på att den tankas klart och njut sedan!

Debaser gungar än efter Tingsek

Magnus Tingsek. Namnet på Sveriges klaraste lysande manliga artist i mitt tycke. Jag tyckte han var det redan innan gårdagens spelning på Debaser Medis i Stockholm men efter att ha gungat, hoppat och dansat mig igenom hela hans spelning igår så finns det inte ett uns av tvivel längre. Det var stundtals magiskt bra, nästan Arcade Fire-bra!! Fast på ett helt annat sätt då såklart.

Det var en överlycklig och närmast rörd Magnus Tingsek som igår deklarerade sin kärlek till alla som befann sig på Debaser Medis igår. Ljudvolymen på publiken nådde sin kulm efter att Timbuktu gjort ett oannonserat inhopp och piskat upp en stämning som var helt fantastisk att uppleva. Så när Tingsek direkt efter det drog igång sin hit World Of Its Own fanns det ingen hejd på publikens applåder och allmänt oväsen efteråt! Öronbedövande! Och det kändes verkligen som det kom rakt från hjärtat när han sa att det var hans bästa spelning någonsin. Riktigt kul! Bara att tacka för en helt underbar spelning som bara tog mig iväg till något fantastiskt ställe - det finns visst videoklipp på när jag är helt inne i musiken och min egna värld - men det kan jag bjuda på! Nu vill undertecknad gå på Tingsek igen, typ nu!

För er som inte fått smaka på hans groove live så rekommenderas det något oerhört! Lätt den bästa konserten av en svensk artist jag varit på.

Rodan, Jossan och Leila - alltid lika skitroligt att träffa er! duundundunduuunduuundundun haha! *intern grej* Hoppas vi ses riktigt snart igen och grattis Rodan! Ha det ritkigt grymt ikväll och inatt med "the sticks".

Slutligen så lämnar jag er med denna godbit. Det är från gårdagens konsert med Tingsek där han för första gången framförde en ny låt som kommer återfinnas på hans kommande tredje platta. En platta som han förresten jobbar med just nu berättade han. Han sa inte vad den här nya låten hette men den var riktigt bra!

http://www.tingsek.com
http://www.myspace.com/tingsek

Två notiser

> Sökfrasen Arcade Fire var under Mars månad den 5:e mest frekventa bland svenskarna på sökmotorn Google. Givetvis är detta ett resultat av att Neon Bible relativt nyligen släppts och det faktum att de gjorde sin makalösa spelning här i Sverige den 23:e mars.

> Det har varit klart länge men för er som inte uppmärksammat det så kommer Final Fantasy hit mot slutet av sommaren. Närmare bestämt den 13:e augusti då han besöker detta lands sydligare breddgrader. Malmö har lockat till sig denna makalösa soloartist. Owen Pallett som han heter egentligen är det närmaste en medlem i Arcade Fire man kan komma utan att vara det. Eller är han en medlem? Ja, det där kommer nog det debateras om ett bra tag till. Personligen så nöjer jag mig med att konstatera att han brukar stå på scen med sin fiol bredvid Sarah när han inte är upptagen med sin solokarriär. Ett låttips från honom är This Is The Dream Of Win & Regine och det säger jag inte bara av den uppenbara anledningen i titeln utan den är verkligen bara helt underbar! Jag har väl på gränsen till lyssnat sönder den vid det här laget men har man aldrig hört den förut så är det bara att låta sig bli förtrollad.

Final Fantasy - This Is The Dream Of Win & Régine:


...oh, lyssnade precis på den för första gången på någon vecka och fick ståpäls! Jag vill åka till Malmö i augusti!

http://www.myspace.com/owenpalletmusic

Arcade Fire har grymma förband! #2

Jag sa ju att de skulle boka ytterligare ett grymt förband!

Nu har även Handsome Furs fått äran att öppna ett par gig åt Arcade Fire. Duon från Montreal i Kanada har ännu inte släppt någon fullängdare men den 22:a maj så stillas mångas nyfikenhet då Plague Park finns på skivbutikernas hyllor. De har tidigare turnérat utan att ha någon platta ute och fått väldigt goda omdömmen så min nyfikenhet på skivan är precis lika stor som alla andras.

Handsome Furs - Dumb Animals:

http://www.myspace.com/handsomefurs

Uppdaterat schema från igår:

04-26 San Diego, CA - Spreckels Theatre
04-28 Indio, CA - Empire Polo Field (Coachella)
05-01 Atlanta, GA - Atlanta Civic Centre Theatre *
05-02 Asheville, NC - Thomas Wolfe Auditorium *
05-04 Washington, DC - DAR Constitution Hall *
05-05 Upper Darby, PA - Tower Theatre *
05-07 New York, NY - United Palace *
05-08 New York, NY - United Palace *
05-09 New York, NY - Radio City Music Hall (High Line Festival) *
05-10 Boston, MA - Orpheum Theatre
05-12 Montreal, Quebec - Arena Maurice Richard !
05-13 Montreal, Quebec - Arena Maurice Richard !
05-15 Toronto, Ontario - Massey Hall ^
05-16 Toronto, Ontario - Massey Hall ^
05-18 Chicago, IL - Chicago Theatre !
05-19 Chicago, IL - Chicago Theatre #
05-20 Chicago, IL - Chicago Theatre #
05-24 Vancouver, British Columbia - Deer Lake Park !
05-26 George, WA - The Gorge (Sasquatch! Festival) #
05-27 Portland, OR - Schnitzer Concert Hall #
05-29 Los Angeles, CA - Greek Theatre #
05-30 Los Angeles, CA - Greek Theatre #
06-01 Berkeley, CA - Greek Theatre #
06-02 Berkeley, CA - Greek Theatre #

* med The National
! med St. Vincent
^ med Handsome Furs
# med Electrelane


Arcade Fire har grymma förband!

Det har varit mycket i helgen här med olika saker så bloggen har blivit lite lidande, men nu kör vi igen! Jag vill bara meddela en läsare här på bloggen som heter Jessica att jag ska ta tag i din önskan så snart jag får tid.
image14
Vad har då hänt under helgen? Det har väl inte skett några revolutionerande saker men det har blivit klart med två ytterligare förband till Arcade Fires USA-turné. De lyckliga banden är Electrelane och St. Vincent. Sedan tidigare var det ju klart att även The National skulle supporta på de första sju spelningarna men nu är alltså tjejerna i det mycket duktiga indierockbandet Electrelane klara för några datum. Electrelane var förband även på spelningen i Stockholm och jag blev mycket positivt överraskad faktiskt. Tyckte inte deras platta var någon direkt höjdare men live funkade det riktigt bra. Helt klart ett band att hålla koll på. När det gäller St. Vincent så är besökarna på dessa spelningar minst lika lyckligt lottade som de som får The National! Det finns egentligen inte så mycket mer att säga än att om man inte hört Annie Clark, som hon heter när hon inte står på scen, innan så tycker jag bestämt att ni ska ändra på det. Hon förtjänar åtminstone en provlyssning.

Såhär ser schemat ut just nu med förband till Arcade Fires spelningar i USA:

04-26 San Diego, CA - Spreckels Theatre
04-28 Indio, CA - Empire Polo Field (Coachella)
05-01 Atlanta, GA - Atlanta Civic Centre Theatre *
05-02 Asheville, NC - Thomas Wolfe Auditorium *
05-04 Washington, DC - DAR Constitution Hall *
05-05 Upper Darby, PA - Tower Theatre *
05-07 New York, NY - United Palace *
05-08 New York, NY - United Palace *
05-09 New York, NY - Radio City Music Hall (High Line Festival) *
05-10 Boston, MA - Orpheum Theatre
05-12 Montreal, Quebec - Arena Maurice Richard !
05-13 Montreal, Quebec - Arena Maurice Richard !
05-15 Toronto, Ontario - Massey Hall
05-16 Toronto, Ontario - Massey Hall
05-18 Chicago, IL - Chicago Theatre !
05-19 Chicago, IL - Chicago Theatre #
05-20 Chicago, IL - Chicago Theatre #
05-24 Vancouver, British Columbia - Deer Lake Park !
05-26 George, WA - The Gorge (Sasquatch! Festival) #
05-27 Portland, OR - Schnitzer Concert Hall #
05-29 Los Angeles, CA - Greek Theatre #
05-30 Los Angeles, CA - Greek Theatre #
06-01 Berkeley, CA - Greek Theatre #
06-02 Berkeley, CA - Greek Theatre #

* med The National
! med St. Vincent
# med Electrelane


Det finns alltså fortfarande ett par spelningar att fylla upp med antagligen ytterligare ett eller flera grymma förband.

http://www.myspace.com/electrelane
http://www.myspace.com/stvincent
http://www.myspace.com/thenational

2 kortisar såhär på småtimmarna

Först så har Arcade Fire meddelat att The National kommer vara förband åt dem på de första 7 spelningarna på USA-turnén som även blir de första efter det oplanerade breaket pga Wins bihåleinflammation. De som har biljetter till dessa datum är riktigt lyckligt lottade! The National är fruktansvärt bra och nya plattan är superb. Kolla in den, den heter Boxer.
pitchforkmedia.com/article/news/42327
www.myspace.com/thenational

Sedan ville jag bara passa på och visa er ett tidningsonslag som bandet pryder förstasidan på. Det är den kanske inte alltid helt klockrena tidsskriften Blender som lyckats, med lite photoshopande vad det ser ut, fått in allihop på bild till sitt senaste nummer. Sarah både tar för sig och bjuder mer och mer på sig själv. Kommer ihåg i början då hon alltid var väldigt blyg och tillbakadragen. Nu däremot är hon väldigt uttrycksfull och bara sprudlar av energi. Inte minst på scen! Riktigt kul tycker jag att se hur hon blivit så bekväm och säker på sig själv. Tror knappt ibland att det är samma person. Speciellt inte när hon som här nedan ser så otroligt snygg och cool ut!

Blender

Uppdaterad EU-shop!

image12Nu har de äntligen uppdaterat den officiella EU-shoppen för Arcade Fire. US-shoppen har ju haft de nya sakerna ett bra tag men nu finns de alltså även tillgängliga för oss icke-amerikaner. Kunde man inte gå på konserten eller om man kanske inte av någon anledning kunde köpa en t-shirt just då är detta det enda säkra alternativet. Finns säkerligen att få tag på genom t.ex. ebay men brukar i regel vara svindyrt och så vet man ju aldrig till 100% i vilken kondition plagget är i.

Personligen tycker jag den s.k. Film Reel t-shirten på bilden här bredvid är snyggast av dem. Inte helt otippat var det också den jag köpte i samband med Stockholmsgiget. Mycket nöjd med den!

Länk till EU-shoppen: www.transmissionstores.co.uk/arcadefire

Win hälsar att han återhämtar sig bra

school
Arcade Fire blev ju tvungna att avbryta sin turné i Europa efter spelningen i Stockholm eftersom Win hade alldeles för stora problem med sina bihålor och hals. Nu hälsar han via bandets hemsida att han återhämtar sig bra och att det varit en förklädd välsignelse att vara tvungen att stanna hemma. Han meddelar även att han och Régine t.o.m. börjat jobba på nya låtar! Kul! Krya på dig, Win!

Hi!

Just wanted to let you know that the surgury was successful, and I am recovering nicely. Thank you for all of your thoughts and emails...
I will probably start singing again this week some time to try and get ready for the shows in North America.

It has been a blessing in disguise to be forced to stay home and read, and sleep (pick up Cormac Mcarthy's "The Road" if you are feeling like a little post apocalypse...don't let the Oprah Book Club Sticker scare you away)...Regine and I have even started working on some new songs...

anyway see you all soon

luv
Win


Han slängde även med detta foto. Inte överdrivet många band som kan säga att de inte får plats på bredden i en skolkorridor!
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
(Klicka på bilden för att se den i full upplösning.)

(ATB) bästa låt på Neon Bible enligt fansen

Enligt en omröstning bland Arcade Fires fans så är (Antichrist Television Blues) den bästa låten på Neon Bible. Håller ni med? Jag tycker den är väldigt bra, men bäst? Nja, personligen är jag helt såld på Windowsill och har så varit sedan första lyssningen. Men som någon sa här om dagen, det är som att avgöra om det smakar bäst med jordgubbar eller hallon till glassen!

På allmän begäran

Det var tydligen väldigt uppskattat att få skivtips så får väl ha det som ett stående inslag då och då i fortsättningen.

3 plattor man bara inte får ha missat detta år så här långt, för utom Neon Bible, enligt mig är: (utan inbördes ordning)
> Patrick Wolf - The Magic Position
> Modest Mouse - We Were Dead Before The Ship Even Sank
> Norah Jones - Not Too Late


Är lite besviken faktiskt detta år på att jag inte hittat någon platta från en lite mindre känd artist/grupp som jag verkligen gillat. Har varit många hypade band men inget som tilltalat mig.

Lé Arcade Fire in Paris

Förhoppningsvis ska Canal+ i Frankrike visa Arcade Fire - Live in Paris den 21:a april. Jag säger förhoppningsvis för det är tydligen inte helt spikat än. Konserten är från den andra kvällen på Olympia, Paris den 20:e mars i år. Vi kan nog vara säkra på att den kommer dyka upp på nätet ganska omedelbart därefter så även vi icke-fransoser kan få njuta och återuppleva underbara minnen! Återkommer med mer info när jag vet mer.

Glad påsk allihop!

Bloggen har genomgått en vad som förhoppningsvis ni också tycker är en ansiktslyftning. Hoppas allt är i sin ordning nu, om inte så är det bara att ni droppar en rad.

Det är sent och magen behöver få vila efter allt godis och påskmatsätande så det blir inte något mastondontinlägg detta direkt. Men tänkte bara önska alla en god fortsättning på påsken och ge ett litet skivtips. Det är min absoluta svenska kvinnliga favoritartist Anna Ternheim som gett ut en EP döpt till Lovers Dream & More Music For Psychotic Lovers. På första spåret gör Anna och Fyfe Dangerfield, som ju är sångaren i Guillemots, en underbar version av Lovers Dream som är hämtad från Anna Ternheims senaste hyllade platta Separation Road. Enbart denna låt gör hela EPn värd pengarna men de övriga 4 låtarna är också högklassiga. Men vem hade räknat med något annat när perfektionisten Anna Ternheim är i farten? Rekommenderas starkt.




http://www.annaternheim.com
http://www.myspace.com/annaternheim
http://www.guillemots.com

Ladda hem Broken Window nu!

Många har undrat om och i så fall var man kan tanka hem Broken Window. Så därför letade jag upp en kille som rippat Broken Window från sin vinylskiva och lagt upp på sin egen lilla sida. Finns tillgänglig i både mp3-format och flac-format. Måste ju säga att jag inte tror Arcade Fire räknar med att alla som inte har en vinylspelare ska gå och köpa en nu bara för att få höra denna låt. Länk till hans sida: cjmacs music

PIH

Ni får gärna om ni inte tänker köpa den senare skänka en slant direkt till välgörenhetsorganisationen Partners In Health som Arcade Fire gjort till sin hjärtesak. Delar av priset på biljett- och skivförsäljning går nämligen till denna behjärtansvärda organsation. På detta sätt kan ni tanka låten med gott samvete och veta att P.I.H. får sin del ändå. Då blir säkert bandet mer än nöjt också!

Broken Window på iTunes... så småning om

image13Tänkte jag bara skulle poppa förbi som snabbast här och meddela att den 8:e maj ska man lagligt kunna tanka hem Broken Window genom ITMS (iTunes Mega Store). Broken Window är som jag bloggat här tidigare om b-sidan på Keep The Car Running-singeln från Arcade Fire. Anledningen till att den släpps först då är att denna singel släpps betydligt senare i staterna än i här i Europa... Jag tror inte jag behöver utveckla vad jag tycker om detta. Nu vet ni i alla fall hur det ligger till.

Arcade Fire - Wake Up, Judson!

image9
Arcade Fire sätter Judson Memorial Church i brand.

Tänkte bara dela med mig av en video som jag tycker ni absolut ska se. Det bara poppar upp videor nu som är underbarare än den andra. Underbart skulle man kunna utbrista här! Denna gång är det en video som är proffisionellt filmad av vbs.tv. Bandet går ut mitt i publiken som avslutningsnummer på en av de s.k. uppvärmningsspelningarna i New York. Dessa spelningar använde bandet helt enkelt för att se till att det nya materialet sitter som en smäck inför turnéstarten här i Europa, som f.ö. skedde i Dublin.

Tanka videon här:
http://www.megaupload.com/se/?d=FBPNVP5T

Här kan ni tanka en helt gratis FLV-spelare:
http://www.download.com/FLV-Player/3000-2139_4-10467081.html

Win & Régine ska INTE skiljas!

image10
Några oroliga själar där ute behöver lugnas. Igår hade pitchforkmedia.com ett osannolikt dåligt aprilskämt som löd såhär:

No Marriage Go?

According to sources close to the Arcade Fire camp, the royal couple of indie rock are entering into a mutually agreed-upon a trial separation. Don't worry, fans, band management assures us that Arcade Fire will carry on, although rumor has it that the band has split into two camps, one loyal to Win, the other to Regine.

This hits us hard here at the Pitchfork offices. In a way, we feel we were the third party in this magical musical marriage. I personally feel like I am a big part of their lives and can't help but wonder if our 8.4 rating for Neon Bible somehow contributed to their marital problems (Sometimes I wish I could just take a rating back). I've worked hard to keep Pitchfork from becoming a gossip site, but this news is just too important--to our readership and to me personally--for us to keep it under wraps.

Ryan Schreiber

Men ni oroliga kan alltså vara fullständigt lugna. Detta är inget annat än ett otroligt dåligt och smaklöst aprilskämt.
Det finns ingen sanningshalt i detta över huvud taget!

Kul dock att det finns så många som bryr sig så mycket om detta underbara band! Om ni har några andra frågor eller funderingar i framtiden så är det bara att kommentera här på bloggen så återkommer jag så snabbt jag kan med svar eller så kan ni, som många av er helt tydligt redan sett, maila till mig på [email protected]. En mailadress som i princip enbart används till denna Arcade Fire-blogg så jag inte missar era ev. mail. Om ni vill få svar på något väldigt snabbt är nog det bästa dock att kommentera här.

Take Away Shows - Arcade Fire

Ibland känns ord överflödiga. Njut bara av deras råa musikaliska genialitet.

Presenteras av www.takeawayshows.com/arcadefire

Här kan man tanka ner detta klipp (höger-klicka och välj Spara som):
http://lablogo.free.fr/AF/TakeAwayShow_40-Arcade_Fire.mp4

Broken Window

image11Oj oj oj! Det är dagar som denna man längtar efter som Arcade Fire-fan. Fick chansen idag att lyssna på Broken Window som är en b-sida på första singeln från Neon Bible. Första singeln är f.ö. här i Europa Keep The Car Running. Arcade Fire är som många av er redan vet ett band som gör allt på sitt eget sätt och så även med denna singeln. Den släpps bara på 7" vinyl och genom att tanka hem en digital kopia på nätet. Inga CD-skivor här inte.

Låten grep tag i mig något fruktansvärt. Fick ståpäls över hela armarna när jag hörde den första gången. Låten är ganska avskalad med under stora delar av låten i stort sett bara Wins plågade, desperata och uppriktiga röst, en gitarr och ett drivet trumkomp. Låten byggs upp hela tiden med mer och mer intensitet och när låten närmar sig slutet känns det bara som om Win nästan vill skrika ut vad han känner inombords. Vad låten handlar om? Det vet nog bara bandet än så länge. Jag har min egen teori men jag tycker det är bättre om var och en får bilda sig sin egen åsikt om det. Detta är en låt ni under inga omständigheter får missa!

Köp vinylskivan här där man även kan lyssna på ett klipp från låten: www.juno.co.uk/ppps/products/261764-01.htm

Ett annat ställe att köpa den: www.hmv.co.uk/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;-1;-1;-1&sku=608618

Här är texten till låten:

Deep in the past, far in the future time
Deep in the past, far in the future time
Just 'cause no one saw you, that don't mean it ain't a crime

They say they know me but they only know my name
They say they know me but they only know my name
They're through asking me questions, I ain't gonna learn to sing

If they want it they can take it, they don't need no reason why
If they want it they can take it, they don't need no reason why
The night they took you from me I saw the broken window and I cried


They bound my eyes and they bound my hands
They bound my eyes and they bound my hands
Where they're gonna take me now? No one understands

They say they know me but they only know my name
They say they know me but they only know my name
They're through asking me questions, I ain't gonna learn to sing

Lay their hands upon me now, it's midnight blue
Lay the hands upon me now, it's midnight blue
They didn't know me and they didn't know you, no, no

Now reduced to hide in the dark when they came for you

I gained the world but I lost your trust
I gained the world but I lost your trust
They throw their money at you, it ain't easy to adjust

Come out, and put your hands on your head
I said come out, and put your hands on your head
Come and join the rest of us, we are already dead

If they want it they can take it, they don't need no reason why
If they want it they can take it, they don't need no reason why
The night they took you from me I saw the broken window and I cried

No one to them, they said put your hand on your head
No one to them, they said put your hand on your head
You're gonna join the rest of us, we are already dead

They won the battle, but the war is through
They won the battle, but the war is through
They didn't know me and they didn't know you, no, no

Now reduced to knock in the dark when they came for you


Arcade Fire på The Culture Show

Kolla in den här videon! Win och Will blir först intervjuade följt av en sanslöst bra cover av Guns of Brixton som förstås är en odödlig klassiker från The Clash. Får ståpäls när jag ser bilderna från Wake Up under intervjun, minnesbilder från Cirkus bara flashar framför ögonen. Lite kul också att killen som blir intervjuad utanför säger att "with Arcade Fire you feel they're doing it for you" som även jag var inne på i mitt förra inlägg. Antar att de flesta känner så när man ser dem live. Tyvärr är klippet lite osyncat men det var det enda som fanns tillgängligt just nu.