Överflöd av exponering

Arcade Fire får mer exponering än någonsin för tillfället och nedan kommer jag lista några av alla dessa som ni kan tanka hem och njuta av.

Webcast från Hovefestivalen i Norge
Detta måste ni bara se. Hela spelningen i mycket bra kvalité för att vara en webcast. För att spela upp den utan några problem ska ni använda Media Player Classic som ni hittar här
http://www.megaupload.com/?d=E1FW1VFD

BBC Radio 2 Session
Videor från deras exklusiva spelning för BBC Radio 2.
Del 1:
http://www.megaupload.com/?d=NZ2YEEEO
Del 2:
http://www.megaupload.com/?d=UU6DPV5C
Del 3:
http://www.megaupload.com/?d=HGMAUKJF
Intervju
http://www.megaupload.com/?d=0XC022MT

BBC 6 Music - The Hub Session
Video från ytterligare en exklusiv spelning men denna gång för BBC Radio 6.
http://www.megaupload.com/?d=VDCO5818

Arcade Fire - Keep The Car Running (at Friday Night with Jonathan Ross)
http://www.mediafire.com/?0iczdd1yhpy
Klirr!

Ha en trevlig helg nu!

Arcade Fire hos Jonathan Ross

Friday Night with Jonathan Ross är en mycket populär talk show i England. Igår kväll så var det dags för Arcade Fire att gästa honom för första gången. Och man kan väl lungt säga att de inte lämnade någon oberörd! Vad man än tycker om dem så kan man inte vara åsiktslös om Wins i mitt tycke väldigt träffsäkra agerande i slutskedet. Det är som jag nämnde för några dagar sedan så att ibland kan han bara inte kontrollera alla känslor inom sig och måste få utlopp för dem på något sätt. Den omgivande miljön i en tv-studio är helt enkelt inte tillräcklig för det skulle jag gissa. Hur som helst så levererar de som alltid och det är bara att njuta.

...kameran klarade sig nog relativt bra ändå. Var nog bara det yttre glashöljet som ska skydda linserna som gick i tusen bitar. Ingen jätteräkning som kommer på posten alltså för Win.

BBC Radio 2 Session

image80
klockan 21 ikväll är det då äntligen dags att få höra Arcade Fire på BBC Radio 2 från deras session i Maida Vale Studios. Som jag längtat! Dessa sessioner för diverse radiostationer brukar bli magiskt bra! Om ni sett och hört sessionen från KCRW back in the day så vet ni nog precis vad jag menar. Man kan bara hoppas på något liknande ikväll!

Detta är stället ni ska gå till för att lyssa och ev. se på det live: http://www.bbc.co.uk/radio2/shows/radcliffemaconie/


Ett tredje datum i London! Weeho!

Arcade Fire har precis bestämt sig för att göra ett tredje gig i London! Det är den 19:e november på samma ställe som innan, Alexandra Palace.

Biljetterna släpps imorgon kl 10:00 svensk tid.

Ska jag gå? YOU BET!!! WOHO!

3 dagar i rad, kommer inte kunna prata på flera veckor efter det. Tur att jag inte behöver det för att blogga!

Undertecknad dansar omkring här! HELT SANSLÖST UNDERBART!

MTV Flux

Tänkte bara droppa förbi och säga att ni kan tanka en MTV-special om Arcade Fire som sändes här om natten på MTV Flux som finns i UK. Innhåller lite musikvideor med Arcade Fire och intervjuer med fans som är gjorda den 17:e mars utanför Brixton Academy i London när de lirade där.

Arcade Fire - 2007-06-26 - MTV FLUX

Enjoy!

Win brinner!!

Jag bara älskar att se när det riktigt brinner till i Win och han knappt kan kontrollera vad han gör. Hörde bara här om dagen att han slagit sönder en lins på en kamera vid en inspelning för BBC. Det kan man verkligen inte tro om honom när man ser och träffar honom privat men när han står på scen och det verkligen bara brinner i honom så kan han ibland inte kontrollera vad han gör.

Skulle ni vilja stå där precis under honom när han svingar neonstativet? Så här med facit i hand så skulle jag ju det utan tvekan! Som tur är så lyckas han ju kontrollera sig själv denna gång.

Mer Glastonbury!

Arcade Fire har idag kört ett festivalgig i Tyskland. Men jag kan inte släppa Glastonbury än! Började nästan gråta igår när jag såg My Body Is A Cage! Helt brutalt bra! Här kör vi ett svep med alla låtarna i den ordning de visades och glöm inte att ni kan tanka detta genom att följa länken i föregående inlägg.
Black Mirror


No Cars Go



Haiti



Neighborhood #2 (Laika)


Intervention


(Antichrist Television Blues)


My Body Is A Cage



Neighborhood #1 (Tunnels)


Wake Up


Glastonbury 2007!

image79
Igår kväll intog Arcade Fire The Other Stage på Glastonbury Festivalen 2007. Och som de gjorde det! Enligt rapporter var det ett av de bästa gigen på mycket länge på Glastonbury! Och BBC var där och förevigade detta. Tyvärr så har de inte visat samtliga låtar de körde men stora delar av det och vad det lider här så kommer säkerligen allt att visas.

Låtlistan var följande:

Black Mirror
No Cars Go
Haiti
Laika
Intervention
ATB
My Body Is A Cage
Ocean Of Noise
Neighbourhood # 1 (Tunnels)
The Well & The Lighthouse
Neighbourhood # 3 (Power Out)
Rebellion (Lies)
Wake Up


Ocean of Noise, Neighbourhood #3 (Power Out) och The Well & The Lighthouse är de låtar som BBC ännu inte visat någonting ifrån.

Det BBC visat hittills kan ni tanka här. 50 minuter av ren njutning!

Fler spelningar i USA också!

Arcade Fire har annonserat att det kommer bli en till vända med spelningar i USA också. De första konfirmerade datumen där är dessa:

17 september - Red Rocks, Denver, CO
20 september - The Hollywood Bowl, Hollywood, CA

LCD Soundsystem kommer vara förband på dessa spelningar! Grymt. Här kan ni om några timmar köpa biljetter i förväg till Red Rocks innan de går i försäljning på de vanliga ställena om ni skulle ha vägarna förbi dessa två orter.

De har även annonserat att de ska göra ett gig för Austin City Limits som ska sändas på tv någon gång i december.

MOJO Awards

Arcade Fire var faktiskt på plats när årets upplaga av MOJO Awards gick av stapeln. De tog inte helt otippat hem kategorin Best Live Act (Bästa live-grupp/artist). Wins lilla tacktal var ganska kul så checka det nedan.
Snart är det dags för dem att göra sitt första Glastonburyframträdande. Något de i intervjuer sett fram emot med stor förväntan. Vad som är riktigt roligt för oss som inte kan vara där är att det ska sändas av BBC i England vilket är synonymt med att det kommer att läggas upp på nätet av någon snäll britt.

London, here I come!!

image78
Alexandra Palace, London från ovan. Wow, vilket ställe! Gå tid, gå!

Woho!! Helt överlycklig!
Helgen den 17:e och 18:e november spelar Arcade FireAlexandra Palace i London och jag har lyckats skaffa mig biljetter till dessa två gig! Nu kommer hela sommaren och hösten bli en enda stor nedräkning till vad som med största sannorlikhet kommer bli min största upplevelse någonsin musikmässigt. Från början var det ju bara planerat med ett gig i London men de vill verkligen förhindra att det blir vansinnespriser på svarta börsen så de lade in ett extra gig på den påföljande söndagen några timmar efter biljettsläppet. Underbart!

London's calling...

Ny turné i Europa

Igår kväll annonserade Arcade Fire att de kommer göra en ny turné här i Europa i någon omfattning i alla fall. Detta kommer ske sent i höst. Omfattningen av den är dock ännu inte känd. Och det är lika bra att säga det direkt: Nej, det är inte klart med någon spelning här i Sverige. Åtminstone inte än. Bara att hålla de där tummarna som man brukar snacka om. De hittills bekräftade spelningarna är följande:

Glasgow SECC (26 oktober)
Manchester MEN Arena (27 oktober)
Newcastle Metro Radio Arena (29 oktober)
Cardiff International Arena (30 oktober)
Nottingham Arena (31 oktober)
London Alexandra Palace (17 november)
**EXTRA** London Alexandra Palace (18 november) **EXTRA**

Den stora nyheten trots allt kanske är storleken på dessa arenor. För att ta ett exempel så rymmer MEN Arena i Manchester i runda slängar 20000 pers! Jag vet inte riktigt vad jag tycker än om detta. Men det var ju oundvikligt att denna dag någon gång skulle komma. De är så pass stora nu att de små ställena helt enkelt inte räcker till. Följden av detta blir att biljetter till hutlösa priser hamnar på ebay och andra auktionssidor. Något som bandet totalt föraktar. Sitter som bäst just nu och försöker planera in en resa till den stora ön för att få uppleva detta på plats. Någon som vill haka på?

Price Is Right

image77
Vi vet ju alla att medlemmarna i Arcade Fire är lite speciella på olika sätt och här är väl det ultimata beviset för det. Richard och Tim satt i publiken på den mest konstiga, bissarra och allmännt underliga tv-showen man kan tänka sig, Price Is Right. För er som inte känner till denna show så har jag bara en sak att säga, ni har inte missat något över huvud taget! Det är min åsikt i alla fall. Men det kan jag säga att det sannerligen inte är Richards och Tims åsikt! De var riktigt på g hela tiden. Richard hoppade och skrek som en galning bitvis! Notera deras tröjor också. Klockrent! Några sekvenser med grabbarna kan beskådas nedan:

Richards reaktion när han inser att han syns klart och tydligt i bild är riktigt rolig!

Win har haft roligt på turnén!

image76
Win har uppdaterat sin dagbok på arcadefire.com:

Thanks For a Great Tour!
Thank you too everyone who came to our shows on our North American Tour. It was the most fun we have had on tour in a long time, and we feel really lucky to have such great fans!
see you in europe soon!

luv
win


Han kanske var lite stressad när han skrev detta med tanke på stavfel och sådär men vem bryr sig. Kul att höra att de haft det så bra i vilket fall som helst. Nu gäller det bara att lyckas komma iväg på en av dessa festivaler i Europa som de kommer till.... Bilden ovan är f.ö. också hämtad från Wins nya dagboksinlägg. Om ni vill ha den i full upplösning så kan ni clicka på tumnageln nedan.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Headlights Look Like Diamonds

image75
Arcade Fire på plats på Greek Theatre i Berkley, CA. Vilken underbar arena!

Arcade Fire gjorde sin sista spelningen på Nordamerika-turnén på Greek Theatre i Berkeley, CA den 2:a juni och ville därför bjuda på något extra av just den ovan nämnda anledningen. De beslöt sig för att spela Headlights Look Like Diamonds!!! Skulle gjort väldigt mycket dumt för att få uppleva det live! Som tur är så finns det snälla människor som spelar in sådant åt oss som inte kan vara på plats. En av mina absoluta favoritlåtar från EP:n.

Först har vi en ljudinspelning (.mp3):
http://www.sendspace.com/file/omox10
och sedan denna underbara video (.mpg):
http://www.megaupload.com/se/?d=BUBB4BLZ
"I didn't say shit!" HAHA!

Ett rykte som växer sig starkare säger att det bär av till Sydamerika till hösten. Tiden får utvisa om så är fallet. Vad vi dock vet är att de kommer hit till Europa i sommar för att spela på många festivaler. Förhoppningsvis kommer jag att vara närvande vid minst en av dessa. Hoppas, hoppas!!

Intervju med Win & Régine på NPR

image74Här kan ni lyssna på en intervju med de äkta makarna Win Butler och Régine Chassagne. Det är radioprogrammet Fresh AirNPR som suttit ner med dem. Några guldkorn finns det allt i den så jag absolut ni ska ge den en lyssning.

http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=10698813

Tryck bara på "listen" nästan högst upp på sidan när ni väl kommit dit så ska det poppa upp ett nytt fönster.

Arcade Fire - Live i Paris på Canal+

Ingenting, ingenting och nu helt plötlsigt kommer allt! Nu har Canal+ i Frankrike bestämt sig för att visa en av konserterna från Paris från mars i år. Detta kommer att ske den 21:a juli. Programmet är 90 minuter långt så förhoppningsvis är det mesta från konserten inkluderat, om inte allt. Ser verkligen fram emot att få njuta av detta!

Arcade Fire - Radio 2 Session, Maida Vale

image73
Tisdagen den 19:e juni kommer Arcade Fire att befinna sig i Maida Vale Studios på BBC i London för att spela in en session för BBC Radio 2. Den kommer sedan att sändas torsdagen den 28:e juni om allt går som planerat. Vem vet, Richard måste kanske kolla in någon music box som han ju samlar på. haha!
Som om inte detta vore nog så kommer de även den 29:e juni vara med på 6 Music så vi Arcade Fire-älskare har mycket att se fram emot! Underbart!