Norah Jones - Ocean Of Noise

Hemskt. Usch. Blä!
http://www.megaupload.com/?d=93QCX9CH

Nu måste jag lyssna på orginalet för att må bra igen.

Kommentarer
Postat av: sunvalley

Jag tycker faktiskt att Norah Jones lyckas göra en helt acceptabel tolkning av Arcade Fires mästerverk. Jag kan nästan sträcka mig till att kalla den bra. :P

2007-09-05 @ 01:27:02
URL: http://sunvalley.wordpress.com/
Postat av: YoL

Hon sjunger den bra tekniskt. Men den blir i mitt tycke alldeles för slätstruken och tråkig. Jag vill att den ska vara lika känslosam och kraftfull som jag är van vid från orginalet. Jag tycker i vanliga fall att Norah Jones är en väldigt begåvad musiker men detta gick inte alls hem för min del.

2007-09-05 @ 11:17:20
URL: http://yol.blogg.se/
Postat av: Ola

Bra version. Hon försöker göra den som en Norah Jones-låt, inte som en Arcade Fire-låt. Bra, för det sistnämnda hade hon inte klarat av.

2007-09-06 @ 23:54:26
URL: http://olainspace.blogspot.com
Postat av: YoL

Det har du i och för sig en poäng i Ola, det hade hon inte klarat av. Om hon insåg det och därför gjorde om den till en Norah Jones-version så får jag väl köpa det. Men jag kan för mitt liv inte säga att jag tyckte den var bra. Men det är ju kul att det verkar finnas andra som uppenbarligen kan uppskatta den.

2007-09-07 @ 00:58:31
URL: http://yol.blogg.se/
Postat av: Ola

Jag tycker nog oavsett om det är jättebra eller inte att det är roligare med en omgjord cover som Norahs Ocean of Noise än en mer eller mindre rak plankning som Foo Fighters Keep the Car Running, som var precis samma låt som originalet fast med ett tråkigare band och tråkigare sättning. Helt ok, men mer låtens förtjänst än bandets. Norah gör nästan alltid sina covers så som här, jag såg och hörde henne göra Tennessee Waltz i en liknande version i Köpenhamn 2004. Det var fantastiskt. Nåja, det är bra att alla inte tycker lika. F.ö., jättekul att du lägger upp så mycket bra klipp här, speciellt dessa covers är väldigt trevliga att höra.

2007-09-07 @ 10:01:41
URL: http://olainspace.blogspot.com
Postat av: YoL

Måste bara flika in att jag också tycker det är roligare att artisten som gör covern framför den på ett sätt som inte liknar orginalet rakt av, det är ju en del av charmen med covers. I detta fall gick det inte hem hos mig - alldeles för slätstruken som sagt för min smak.

2007-09-07 @ 11:20:09
URL: http://yol.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback